frunzadinpalma.blogspot.com Web analytics

frunza din palmă: ...

5 ianuarie 2016

...

profesoara se înroşise, tremura, inspectorii priveau nedumeriţi cum la o întrebare aşa de simplă nu răspunde nimeni. "nu e nevoie să aveţi emoţii, că nu se întâmplă nimic. domnii inspectori doar ne asistă. ce funcţie sintactică are cuvântul "Andrei" în propoziţia "Andrei merge la piaţă." 

observând că nimeni nu ridică mâna, a ales-o pe Maria. ea privea în jos, nu scotea niciun sunet, iar profesoara l-a nominalizat pe Radu care o privea fix în ochi şi zâmbea tâmp. 

"hai, chiar la o întrebare aşa simplă nu-mi oferă nimeni un răspuns!?" a protestat profesoara şi s-a aşezat la catedră.  "Marius e prezent?" a întrebat, el a răspuns "da!" şi i-a fost solicitat să spună ce funcţie sintactică îndeplineşte cuvântul "Andrei". a replicat sec: "nu ştiu!" şi a continuat să scrie. 

"vă las un minut să vă gândiţi, poate îşi dă seama cineva!". cei din ultimul rând dormeau cu capul pe bănci, Vasile încerca să construiască un avion de hârtie, inspectorii şuşoteau şi completau o fişă. Felix a ridicat mâna mândru, iar profesoara l-a nominalizat: "spune, Felix, am văzut că te-ai gândit!" "pot să merg până la toaletă?"

Niciun comentariu: