frunzadinpalma.blogspot.com Web analytics

frunza din palmă: Maimuţa Coco

17 februarie 2012

Maimuţa Coco

        Maimuţa Coco a părăsit acum doi ani jungla în care locuia. A intrat în caravana circului Globus convinsă că acolo are să-i meargă mai bine. De fapt a fost singurul animal care a mers de bunăvoie să dea reprezentaţii şi spectacole prin toată lumea.  Se simţea mai bine printre elefanţi, lei, tigri, pantere decât în grupul ei de maimuţe. Dar, ca orice animal, nici ea nu a scăpat de biciul dresoarei şi de repetiţiile zilnice de dinaintea spectacolului. Dresoarea o învăţase să meargă pe apă. Zilnic făcea acest exerciţiu şi, când greşea,  poc - o lovitură de bici.
        De la o vreme maimuţa deveni abătută. Se hotărî să evadeze din caravana circului, dar cum era închisă în fiecare seară în cuşcă, acest proiect deveni cu totul irealizabil. A doua zi, dresoarea o chemă pe maimuţă la repetiţii. Ţinând cont că avea spectacol chiar peste o zi, e de înţeles faptul că biciul căzu de foarte multe ori pe spinarea ei. În ziua reprezentaţiei dresoarea mai făcu o repetiţie cu maimuţa. Din fericire spectacolul a ieşit foarte bine, astfel încât protagonista sa fu răsplătită cu o sumedenie de banane.
       Peste o săptămână Coco avu altă reprezentaţie. Trebuia să stea într-un picior pe luciul unei ape. Chiar în mijlocul spectacolului, când era aplaudată de toţi spectatorii, maimuţa sări şi se agăţă de un nor.

Niciun comentariu: