frunzadinpalma.blogspot.com Web analytics

frunza din palmă: Musca

3 aprilie 2012

Musca

    Spiridon e un tip de aproximativ 30 de ani. Locuieşte undeva la periferia oraşului Piatra Neamţ. Vecinii îl consideră o persoană respectabilă. Nu i s-a întocmit până acum nici un dosar penal. De câţiva ani predă fizica la o şcoală dintr-o localitate vecină. Pare un cetăţean cu preocupări obişnuite la prima vedere, însă doar câţiva apropiaţi ştiu de activitatea din timpul liber. Probabil că e singurul om de pe Pământ care s-a gândit să-şi facă o fermă de muşte. De la vreo câteva exemplare a ajuns să deţină milioane. Şi asta nu e tot. Le dresează prin metode numai de el ştiute să bea din doze de bere, le învaţă să se lupte între ele cum se luptă cocoşii. Putem spune că Spiridon a conceput o nouă specie de muscă – mai agresivă, de talie mai mare şi în acelaşi timp mai rezistentă la condiţiile vitrege de mediu. Aceste muşte sunt ţinute într-o cameră din apartamentul lui de unde nu au cum să scape.

    Musca despre care vreau să vă vorbesc este una specială – prima care a evadat din apartamentul lui Spiridon.
    Era o după-amiază frumoasă. Spiridon a deschis geamul din camera muştelor. Una beată a găsit de cuviinţă să evadeze. Acum musca strigă:
- I’m Superman! I’m Superman! Fly! Fly!
    Intră printr-un geam deschis chiar în mijlocul unei adunări foarte importante la o firmă de telefonie mobilă. Se aşează pe nasul unui domn prezentabil. Acesta o îndepărtează discret, dar ea se întoarce. Domnul începe să strige:
- Muscă păcătoasă, muscă păcătoasă!
    Musca pleacă mai departe şi ajunge pe un stadion unde se ţine un derby Steaua – Dinamo.  Se aşează chiar pe nasul unui atacant care bate ultimul penalty la un scor egal. Atacantul ratează şutul din cauza muştei. Aceasta este alungată de pe stadion. Zboară mai departe. Ajunge până la urmă pe nasul unui dragon. Acesta scoate o limbă lipicioasă şi o mestecă mulţumit, părându-i-se deosebit de gustoasă.

Niciun comentariu: