frunzadinpalma.blogspot.com Web analytics

frunza din palmă: Ocolul pământului într-un picior

30 aprilie 2012

Ocolul pământului într-un picior

    George e campion mondial la sărit într-un picior. Practică acest sport de când era copil şi a vrut să imite o barză. Petrecea cel puţin o treime din zi stând într-un picior, iar apropiaţii au crezut la început că are o problemă psihică.
    Acum are 27 de ani şi participă anual la concursuri de sărit într-un picior. A câştigat numeroase premii în acest sens şi chiar a ajuns campion mondial.
    Poate sări într-un picior cu viteza medie de 40km/h pe distanţe de sute de kilometri iar viteza maximă atinsă este de 65km/h.
    Gurile rele spun că el ar avea un mijloc secret de propulsie, vreun motoraş sau altceva asemănător. Din cauza aceasta, George a încercat să facă ocolul pământului sărind într-un picior, dar nu a reuşit. Acest fapt însă nu l-a făcut să renunţe la pasiunea sa.
    După o săptămână hotărăşte să încerce iarăşi să facă ocolul pământului într-un picior. La plecarea sa sunt prezente cele mai importante posturi de televiziune şi radio. George e urmărit de milioane de oameni din toată lumea.
    Îşi ia public angajamentul că va face ocolul Pământului în optzeci de zile.
    Pleacă. Trece prin Siberia, prin Kamceatka, ajunge în New  York, chiar şi în Kenia şi în Australia.
    La finalul zilei a XVII-a se află foarte aproape de destinaţie. Mai are 10 secunde la dispoziţie, e foarte aproape de linia de sosire, mai are un pas…dar îl înţeapă o albină şi cade. Auu!

Niciun comentariu: