frunzadinpalma.blogspot.com Web analytics

frunza din palmă: locuitorul balenei albastre

30 august 2013

locuitorul balenei albastre

Mesreh purta costumul de la ziua Gregoriei şi cravata în formă de lăstun de câmp când a căzut peste bord şi a pătruns în cavitatea bucală a unei balene albastre împreună cu mulţimea aceea de alge şi peşti minusculi. i-a văzut pe Thein Sein şi Xi Jinping bând o cafea şi urmărind un meci de fotbal la televizor aşezaţi pe fotolii din piele în esofagul mare cât salonul unui hotel. o doamnă pe care Mesreh a recunoscut-o ca fiind Ri Sol-Ju îi comunica ceva în coreeană consilierului său.

Mesreh a ieşit din încăpere şi a ajuns în sala de mese unde tot felul de personalităţi, de la fotbalişti la diplomaţi americani şi preşedinţii Institutului Antropologic German, serveau cina. chelnerii, majoritatea filipinezi, păşeau printre mese ducând platouri cu tot felul de mâncăruri sofisticate: Ayatollahul Khamenei a plătit 5000 de dolari pentru un FleurBurger cu sos de trufe şi o sticlă de vin Chateau Petrus, iar Khoumale Sayasone a ales pentru desert un Frrrozen Haute Chocholate din 28 de tipuri de cacao, decorat cu foiţă de aur comestibil în valoare de 25000 de dolari. a avut surpriza să găsească pe fundul bolului o brăţară din diamante şi aur de 18 carate, iar un ospătar i-a oferit şi o linguriţă de aur pe care o putea păstra.

Mesreh a asistat la o dispută pe teme ştiinţifice între decanul Universităţii din Ohio şi un lingvist de la un institut important din Olanda pe tema influenţei germanice din limbile islandeză şi feroeză, în discuţie a intervenit şi un istoric francez care a amintit că teritoriile Islandei şi Insulelor Feroe au fost locuite în vechime de câţiva călugări irlandezi până la invazia vikingă şi principala influenţă atât pe plan lingvistic, cât şi a obiceiurilor şi tradiţiilor le aparţine celor din urmă. Mesreh a părăsit discret sala de mese ajungând, cum s-ar spune, în stomac, unde în lumina stroboscoapelor, l-a recunoscut pe David Beckam dansând asemeni unui vraci din Uganda în timpul melodiei Watch out for this a lui Major Lazer, însă pe Mesreh l-au uimit mişcările pe care Robert Wagner le executa în ciuda vârstei şi s-a deplasat spre tejghea unde, i s-au înmânat două săgeţi de darts în schimbul unei sume mici de bani. a câştigat 100 de puncte şi i-au oferit un ursuleţ de pluş ca recompensă. un angajat japonez binevoitor l-a cazat pe Mesreh la camera 23 în jurul orei douăsprezece p.m. dormitoarele de alături era ocupate de către acţionarul principal al BMW şi Naser Al-Kharafi, emirul Kuwaitului.

a doua zi, un inginer chinez i-a arătat lui Mesreh schiţa unui sistem performant de filtrare a apei care intră în componenţa balenei, el a făcut parte din echipa care l-a proiectat, i-a explicat rolul fiecărei piese, de la şuruburi la sisteme bielă-manivelă, pârghii, pistoane, bolţuri, dar balena nu a avut un parcurs perfect, în ciuda prezentării oarecum bombastice: înainta din ce în ce mai încet, huruia ca un marfar soios, iar Thein Sein, cu simţul umorului mai dezvoltat, şi-a permis să compare zgomotele cu un cântec de sirenă într-o discuţie cu nişte lideri europeni. în ciuda eforturilor inginerilor de a rezolva situaţia, simptomele acestei boli încă necunoscute continuau să se manifeste asupra balenei, abia după două săptămâni tehnicienii au descoperit că problemele provin din zona stomacului, "un fel de indigestie" a concluzionat un inginer. această indigestie a durat încă o lună. într-o zi, Mesreh a străbătut esofagul până în laringe, dar acolo a simţit o forţă neobişuită care îl împinge în faringe, din faringe în cavitatea bucală, din cavitatea bucală în Oceanul Atlantic.

Niciun comentariu: