frunzadinpalma.blogspot.com Web analytics

frunza din palmă: Igerk în balansoar

7 septembrie 2013

Igerk în balansoar

Igerk s-a prins cu mâinile de bara de metal şi s-a balansat până scaunul a scârţâit, un arc fixat dedesubt s-a desprins urmat de altul. a smucit bucata de fier şi ea a atârnat cu un capăt în aer şi celălalt înfipt în porţiunea de plastic asemănătoare cu peretele cabinei unui carusel, a detaşat-o de balansoar.

Mivmos a şutat mingea razant deasupra lui şi, o secundă după aceea, ultimul arc s-a desprins. acum Igerk a rămas fără nicio siguranţă. mişcarea a devenit mai amplă, opririle mai bruşte, iar el nu a mai beneficiat de piesele elastice din oţel care amortizau şocurile.

o oprire neaşteptată aproape l-a aruncat din balansoar, apoi bara unde îşi aşezase picioarele s-a desprins.

Em, Nig, Ranho, Iuxel şi Igig s-au adunat împrejur. o doamnă de pe bancă striga: "Plecaţi de acolo, copii, e periculos!". Nig a făcut un pas în faţă, Em s-a retras.

"ce tare se leagănă!" a exclamat Akan şi a mers la câţiva metri de balansoar, însă doamna de pe bancă a ţipat din nou: "pleacă, măi, de acolo, poate te loveşti!". într-adevăr, în timpul balansului (mai rapid, mai amplu cu fiecare clipă), aparatul s-a înclinat puţin spre stânga şi el, palid, cu ochii închişi, părea că urmează să expulzeze prin esofag şi cavitatea bucală conţinutul stomacului.

Mivmos s-a postat la distanţă de 10 m, a şutat, mingea a ricoşat din capul lui Igerk peste gard. Girogi a râs.

un pilon s-a desprins de unde era ataşat. balansul s-a oprit o clipă, dar, din cauza greutăţii lui Igerk, s-a desprins şi celălalt pilon. acum putea coborî din balansoar dacă stâlpul acela de metal înfipt în pământ nu era fixat sub scaun. fiecare mişcare era însoţită de un scârţâit, o doamnă din blocul vecin a deschis geamul..

"vai, aveţi grijă, copii, plecaţi de-acolo!" a strigat Nadna.
"e periculos, Igen, vino-ncoa'!" a exclamat Filipiu şi a alergat în direcţia lui.
"pleacă de-acolo imediat, Ariadna!" a ţipat mama ei, Siasta.

un bărbat gras a observat că stâlpul de metal ieşise pe jumătate din pământ, aşa că mişcarea oscilatorie avea o frecvenţă mai mică, însă era însoţită de deplasarea balansoarului spre stânga. s-a blocat într-o poziţie incomodă pentru Igerk.

balansul a încetat, deplasarea spre stânga a persistat. s-a auzit un pocnet, apoi un ţipăt.

Niciun comentariu: