frunzadinpalma.blogspot.com Web analytics

frunza din palmă: cheia

11 septembrie 2013

cheia

cheia nu era pe noptieră, pe birou, a aruncat hainele din dulap pe podea, a aşezat cărţile de pe raft pe birou (aproape să scape ediţia princeps a poemelor lui Eminescu), a privit în spatele veiozei, iar sub pat a găsit doar un mototol de hârtie.

şi-a amintit că ţinea cheia în mână când a mers în bucătărie să bea un pahar cu apă şi că a deschis dulapul să vadă dacă mai este zahăr în pungă. a luat o cutie de ceai verde, un pachet de paste Pambac, o pungă cu cereale şi încă una cu zahăr, două cu făină, un borcan de miere dintr-un dulap şi le-a aşezat pe masă, iar din celălalt a scos mixerul. a introdus capul în amândouă, însă nu a găsit cheia.

şi-a amintit că a turnat în castronul câinelui un plic de Whiskas, dar nu unde a aşezat cheia în acel moment. a căutat în genunchi sub masă, a găsit o coajă de pâine, a ridicat-o şi a mirosit-o,+ a introdus mâna în castron, a dat peste o bucată mai mare de carne şi a crezut că e cheia.

"poate am scăpat-o în oala cu ciorbă când am oprit aragazul". a învârtit polonicul în ea, a confundat-o cu o felie mai mare de morcov şi o sclipire i-a apărut pe faţă.

a privit sub covor, în spatele aragazului. 

"sigur am luat-o cu mine când am mers la baie să mă spăl pe faţă". a căutat în spatele maşinii de spălat, în chiuvetă, apoi a văzut ceva în closet: s-a convins că era doar o iluzie când a introdus mâna - trăsese apa acum câteva minute, apoi în săpunieră, în suportul pentru periuţe de dinţi şi în găleata în care aşezase mopul.

a privit pe pervazul geamului din dormitor, în spatele caloriferului. şi-a spus: "nu am nicio şansă să o găsesc." a fost aproape să renunţe când s-a gândit să exploreze locurile în care nu a căutat-o până acum.

a intrat în cămară,a deschis fiecare borcan, a mirosit, a introdus degetul în gemul de caise apoi în gură, a pipăit în spatele fiecăruia.

a alergat în hol, a ridicat pantofii, a scormonit cu arătătorul. cheia nu era acolo şi atunci a sunat telefonul: Ngong l-a întrebat unde este şi când ajunge pentru că petrecerea stătea să înceapă.

el i-a răspuns că acum a urcat în autobuz. i-a telefonat peste 5 minute, nu i-a răspuns. şi-a închis telefonul după trei apeluri de la Ngong.

l-a deschis, iar în jurnalul de apeluri, scria Ngong şi în paranteză "12 apeluri".

a format numărul Elvirei, dar nu beneficia de o explicaţie cât de cât plauzibilă pentru faptul că nu va ajunge şi l-a şters.

"alţii ar fi sunat la 112 în situaţii de genul ăsta" a gândit.

părea că şi-a amintit ceva. a alergat din nou în bucătărie, dar a ieşit dezamăgit după câteva minute. a întors din întâmplare capul spre uşă şi a văzut-o în broască.

Niciun comentariu: