frunzadinpalma.blogspot.com Web analytics

frunza din palmă: bomba atomică a lui Fred Olsen

6 august 2014

bomba atomică a lui Fred Olsen

Fred Olsen citise pe Internet toate articolele despre "cum să faci o bombă atomică", devenise un telespectator fidel al Al-Qaeda TV, descărcase manualul cu instrucţiuni pentru aderenţii la organizaţia teroristă postat pe site-ul oficial (lucru care determină serviciile secrete norvegiene să-i intercepteze convorbirile telefonice şi să-l includă în lista cu "ameninţări la siguranţa naţională"). mai realizase o bombă acum câţiva ani, pe când era farmacist şi locuia la marginea capitalei Oslo. făcuse rost de glicerină, acid azotic şi sulfuric din farmacia unde lucra, dar nu gestionă bine cantităţile şi, mai ales, turnase apă peste acid sulfuric. explozia fu incontrolabilă, focul a cuprins hambarul şi alte două anexe, iar Fred Olsen a suferit arsuri pe 75 la sută din corp şi a fost internat timp de câteva săptămâni la o clinică privată de chirurgie plastică din Drammen. mai târziu, a descoperit că glicerina nu era în stare pură, iar acidul azotic conţinea, de fapt, şi alte substanţe.

acum voia să realizeze o bombă atomică pe care să o detoneze pe un câmp din regiunea Sørlandet, o bombă care ar fi lăsat Pământul fără viaţă. el combinase tehnicile utilizate pentru grenadele piraţilor somalezi, cele învăţate de la emisiunile Al Qaeda TV şi din manualul cu instrucţiuni, folosi şi sfaturile prietenului său, olandezul Bjorn de Jong, comerciant şi fabricant de materiale pirotehnice încă din 1994. evident, nu-i dezvălui intenţiile sale, ci spuse că vrea o explozie înceată, cu puţin fum, de anvergura unei fumigene dintr-o minge de ping-pong. doar că Fred înlocuise ingredientele, în loc de permanganat de caliu utilizase beriliu, iar în loc de acid sulfuric, poloniu. de asemeni, nu avea altimetrul cu radar şi dispozitivul de diflexie, dar, din câte înţelesese, nu erau componente de care să depindă explozia.
 

ascunse materialele în podul casei sale, pe rafturile dulapului fără o uşă pe care nu îl mai folosise de ani buni (îl cumpărase de la un magazin second-hand când se mutase), sub somiera de pat cu lemnele putrezite şi desprinse aproape în totalitate, printre maimuţoi de pluş, autobuze de jucărie cu geamurile sparte, fără roţi, covoare roase de molii. totuşi, era sigur că va avea loc o percheziţie la domiciliul său. fenomenul terorismului lua amploare în Norvegia şi autorităţile încercau să-l eradicheze. recent, instalatorul şi şeful asociaţiei locatarilor din acel cartier, a fost arestat pentru că făcea parte din organizaţia islamistă-şiită Hamas.

Fred Olsen voia să detoneze bomba pe 10 mai, de ziua lui de naştere, zi în care, odată la câţiva ani, se întâmpla câte ceva rău: în 2005 un tren personal a deraiat, în 2007 un student la agronomie s-a sinucis, sărind de la balconul său de la etajul 6, în 2009 o casă a sărit în aer din cauza unui scurt circuit, iar în incendiul de amploare, pe care pompierii s-au chinuit câteva ore să-l stingă, au murit şapte persoane.

asamblarea bombei s-a dovedit dificilă, corpul propriu-zis îl improviză dintr-un pet de cinci litri, dar pusese o cantitate dublă de poloniu şi beriliu. preconiza că explozia va fi devastatoare, radiaţiile ar ajunge până în cea mai mică insulă din Pacific, în maxim o săptămână după detonare nu va mai exista viaţă pe Terra. şi dacă, totuşi, vor rezista câţiva oameni, vor muri în scurt timp de foame sau de sete.

bomba va fi transportată în portbagajul destul de mare al maşinii sale, un Ford Escort breack model din 1995. pentru detonare, o va trânti cu putere de pământ - exploda exact ca o grenadă. drumul până în regiunea Sørlandet era destul de lung, 250 de kilometri, dar era cea mai apropiată zonă în care nu ar putea fi observat. terenul aparţinea unei ferme părăsite de ani buni.

plecă la ora 8 dimineaţa şi ajunse la 13 30. deschide cu grijă portbagajul, scoase bomba, îşi luă avânt, pentru un moment se răzgândi şi voi să demonteze dispozitivul, dar rămase în cumpănă. putea să-i explodeze în mână în orice moment, o aruncă. bomba căzu pe pământ, dar nu se întâmplă nimic. unde era explozia devastatoare pe care şi-o imaginase el, despre care o să se vorbească în toate cotidianele importante din lume, de la Le Monde la New York Times, despre care o să titreze toate canalele TV, atât cele de ştiri, cât şi cele de divertisment? lumea era într-un mare pericol, doar datorită lui, Fred Olsen. toată omenirea va vorbi despre el ca despre cel mai periculos terorist din istorie.

dar nu explodă nimic, Fred Olsen verifică dacă e ceva în neregulă cu bomba, o mai aruncă o dată. se auzi un fâsâit, apoi un pocnet scurt. atât.

Un comentariu:

Vilhelm man spunea...

Bună,
Vino și ia gratuit Imagini Mișcătoare Gif foarte frumoase pentru blog (ape curgatoare, flori, animale, peisaje, oameni, etc.) și pentru Telefonul Mobil.
Colțișor de Rai
Animated Gif Free
Valy