frunzadinpalma.blogspot.com Web analytics

frunza din palmă: pistolul cu apă

5 august 2014

pistolul cu apă

Ivan îl urmărea pe Egidiu cu un pistol cu apă prin spatele blocului E1, printre clădirea în paragină a unui fost magazin alimentar şi blocul CFS, pe lângă vechea centrală termică a cartierului acum plină cu obiectele nefolositoare locatarilor, de la premergătoare stricate la scaune fără picioare, pe spaţiul verde al vilei "Nr 14".

Egidiu sări gardul care separă Vila 14 de Vila 18, se ascunse pe scara vilei nr 18, dar Ivan îl observă şi se postă în faţa uşii, doar Egidiu nu va sta acolo o veşnicie.

el ieşi împreună cu un locatar, se strecură printre blocurile E4 şi E5. ocoli o bătrână cu două sacoşe de rafie şi un bărbat în trening lila, alergă în spatele centralei termice şi se ascunse în ierburile înalte de aproape un metru. Ivan aşteptă sprijinit de zidul centralei, încercă să-l păcălească pe Egidiu strigându-i: "stop joc! gata! hai să facem altceva! Egidiuu!".
 
Egidiu ieşi din ascunzătoare, alergă până pe strada Aleea Parcului, apoi pe Strada Progresului, de-a lungul căreia se înşirau doar foste întreprinderi şi blocuri de nefamilişti, mări viteza şi se ascunse în curtea unei case părăsite de la capătul străzii.

Ivan îl observă, intră în curte şi îl pândi de după zidul şubred, de paiantă. merse de-a lungul lui şi îl văzu pe Egidiu în spatele casei. alergă după el, dar acesta ocoli şi intră în imobilul fără uşă şi cu geamuri din care rămăsese doar rama.

Ivan intră şi el, acum Egidiu nu mai avea unde fugi, după ce a fost urmărit aproape jumătate de oră. Ivan apăsă pe trăgaci, jetul nu ţâşni, mai apăsă o dată, scutură pistolul, crezând că era ceva în neregulă cu el, dar zadarnic, căci rămăsese fără apă.

Niciun comentariu: