frunzadinpalma.blogspot.com Web analytics

frunza din palmă: casa pisicii

25 august 2014

casa pisicii

Edan a aşezat o grămadă de paie pe post de acoperiş, iar Andreea a propus să adauge şi câteva beţe, Edan a exclamat: "Bună idee!", a alergat în colţul parcului, ocolind toboganul ce consta dintr-o construcţie şubredă din lemn şi trei jgheaburi murdare, a rupt câteva crengi dintr-o plantă ce părea un Paliurus spina-christi, le-a curăţat de frunze şi le-a aşezat pe acoperiş, iar Andreea a sugerat să acopere paiele cu o bucată de carton găsită în preajma coşului de gunoi, dar Edan a refuzat, pe motiv că era prea mare.

Andreea a intervenit: "hai să punem şi nişte pietre", dar Edan s-a împotrivit: "eşti proastă? o să cadă tot!", dar ea s-a prefăcut că nu l-a auzit, a luat o dală desprinsă din alee şi a aşezat-o peste paie, iar în câteva secunde acoperişul a căzut peste pisică. "râzi ca proasta în târg!" i-a spus Edan, a reaşezat paiele şi a aruncat dala. "dar sunt găuri în acoperiş, dacă plouă la noapte?" a exclamat Andreea, dar Edan a ignorat-o, iar după câteva secunde a observat că pisica lipsea. "vezi ce-ai făcut, ai speriat-o!" a urlat Edan, "acum să o găseşti!".

"pis-pis-pis" a strigat Andreea, "unde eşti?", "uite-o, tu, e aici!" a lămurit-o Edan, însă a lovit accidental acoperişul şi a căzut. l-a refăcut, dar Andreea a stricat intenţionat tot ce aşezase Edan până atunci. "da' tu chiar eşti proastă!" a spus Edan aruncând pisica şi alergând în direcţia Andreei. a urmărit-o printre scrânciobe, tobogane, coşuri de gunoi, a dat peste un copil cu capul mare, a împiedicat-o pe Andreea care a fost lovită de un scrânciob şi a căzut.

"aşa îţi trebuie dacă strici acoperişul!" i-a spus şi l-a refăcut.

vântul l-a împrăştiat după câteva minute. "Vezi, ţi-am zis eu că trebuia să punem pietre!" a strigat Andreea.

Niciun comentariu: