frunzadinpalma.blogspot.com Web analytics

frunza din palmă: cina romantică

14 decembrie 2013

cina romantică

un domn slab, chel, cu fizionomia mongoloidă şi-a invitat iubita la masă, o doamnă blondă, cu ochii  încadraţi de sprâncene mov ce se asortau cu rochia, privirea răutăcioasă şi faţa permanent roşie.

decorul consta într-o sticlă de şampanie, două pahare şi două lumânări, perdelele trase, iar prin geamurile din lemn cu trei canaturi se observau stelele.

ea scrută încăperea cum intră, privi în urmă după doi paşi, aşteptă ca el să-i tragă scaunul pentru a se aşeza.

îşi plimbă degetul pe masă apoi îl privi. din fericire, nu observă nici urmă de praf.

se uită pieziş la el câteva secunde până îi turnă şampanie. când privi în pahar, tresări şi avu o grimasă de uimire, iar după câteva secunde, răsuflă uşurată.

el nu avu timp să-şi revină, căci ea aşeză paharul pe masă şi refuză să bea.  

ne-înţelegându-i comportamentul, păru că i-a venit o idee, se scuză şi se retrase în bucătărie. închise uşa, se sprijini cu spatele de ea, respiră adânc.

simţi un miros suspect, iar când deschise ochii, observă fumul care ieşea din cuptor.

încremeni, urlă şi se aruncă asupra cuptorului. îl deschise, puiul era ars. îşi acoperi faţa cu palmele, se opri în mijlocul camerei.

privi în jur. observă conserva pe care scria cu majuscule roşii: DOG FOOD. un zâmbet larg îi apăru pe faţă.

se întoarse din bucătărie şi aşeză farfuriile pe masă. granulele erau scăldate într-un sos cleios, cu aromă de carne de fazan, conform etichetei.

doamna blondă luă prima înghiţitură, îi arătă degetul mare ridicat în semn de aprobare, apoi mâncă din ce în ce mai repede, mai cu poftă. îl privea din când în când zâmbind şi el se prefăcea că mestecă.

răsturna conţinutul din lingură pe gresie de unde câinele mânca.

Niciun comentariu: