frunzadinpalma.blogspot.com Web analytics

frunza din palmă: mirajul

26 decembrie 2013

mirajul

John şi Anna urcau o dună de nisip în Deşertul Negev pe coasta estică a Israelului, însă, în ciuda populaţiei de peste 300000 de locuitori, în jur nu se observa niciun kibuţ sau moşav, nici măcar un sat de beduini încă nestrămutaţi. înaintau din ce în ce mai încet gâfâind la fiecare pas, menţinându-şi cu greu echilibrul, ea în faţa lui. el alunecă după câteva secunde şi se agăţă cu o mână de piciorul ei şi cu cealaltă de un cactus. Anna nu avu timp să reacţioneze. căzură amândoi la baza dunei.

reluară ascensiunea în genunchi. el îi privea fesele şi ochii aproape îi ieşiră din orbite, semăna cu Marty Feldman în tinereţe. Anna se opri ca să-şi revină şi John aşteptă câteva secunde, apoi continuară să urce, dar mai încet şi cu pauze mai dese.

el îi fotografie fesele cu telefonul mobil, gest pe care Anna îl observă. John scăpă celularul, iar din spatele lor sosi un mops care urină pe piciorul Annei. ajunseseră în vârf, dar nu putură să-şi revină după efortul depus. John căzu de pe dună.

avea privirea înceţoşată şi ameţea când observă în mijlocul deşertului un calculator echipat cu o pereche de boxe şi un monitor led de ultimă generaţie, se aşeză pe scaunul rotativ şi porni jocul Star Wars. împuşca zombi care-i invadau teritoriul din buncărul său, se ascundea în spatele unui zid sau unui pom.

computerul se blocă tocmai când putea să-l lichideze pe conducătorul răufăcătorilor şi să treacă la următorul nivel, unde va înfrunta oponenţi mai puternici. John deveni agitat şi lovi cu piciorul unitatea centrală, bătu cu pumnul în masă. până acum funcţiona perfect, ce s-a întâmplat? imaginea se bruie şi culorile se amestecară.

Anna văzu o masă dotată cu oglindă, plină cu produse cosmetice. folosi fardurile L'Oreal, îşi retuşă machiajul cu ajutorul unei pudre minerale variantă solidă, iar mopsul observă o femelă cu care se împreună.

doi bărbaţi priveau de pe o dună câinele împerechindu-se cu un cactus, pe John jucându-se în nisipul cu care Anna se farda, iar în spatele dunei, se afla un oraş cu clădiri, fântâni arteziene, hoteluri cu piscine.

Niciun comentariu: