frunzadinpalma.blogspot.com Web analytics

frunza din palmă: toţi trei coboară dâmbul, fac o grămăjoară din câteva frunze, le dau foc

14 decembrie 2012

toţi trei coboară dâmbul, fac o grămăjoară din câteva frunze, le dau foc

     maidanul e dreptunghiular şi are aspectul mâncării de fasole uscată peste care s-a presărat pătrunjel verde. printre vegetaţiile ierboase mişună albine tribadiste şi trapeziste, crispide, ctenofore quolibeturi ale naturii. pământul are o nuanţă de portocaliu, întocmai ca spinările dunelor din sinai, iar atunci când vreun nor acoperă soarele, capătă tenta maronie a zahărului britanic. un cauciuc la baza unei movile multicolore de peturi, ambalaje articole vechi de îmbrăcăminte şi în vârf un şlap rupt, care a fost înainte albastru, iar acum are culoarea greieruluidetoamnă. un cârd de găini ciugulind şi alergând, defecând, cotcodăcind. pe dâmbul mic şi lin, de vreo cinci paşi se văd trei siluete omeneşti.
    unul are o vestă cârpită şi murdară, o barbă neîngrijită crescută neuniform, începând de după urechi şi terminându-se pe bărbia ce semăna cu o integrală curbilinie.
    ochiul gaura unui desfundă-tor clipind des, pleoapa de jos hamac prăfuit cortină fâlfâind descărcare electrică în arc de scurtă durată.
    obrajii hidoşi hidoşi ca fesele unui bătrân cu proteză dentara ce-şi administrează ginko biloba 120-180 mg/zi.
    tricoul rupt lăsând să se vadă un smoc rebel, slinos pe piept tufiş de machis sau gariga.
    gura mirosind la fel de respingător ca subraţul unei femei grase transpirate şi deasupra buzei o mustaţă vrabie de câmp.
    nişte şlapi asemănători cu cel din vârful movilei şi degete cu unghii înnegrite, pătrăţoase, cu colţuri atât de mari încât înţeapă marginea degetului de lângă.
    nasul cu vârful negru lat.
    lângă el, un băiat cu două dungi groase de jeg pe faţă până în apropierea sprâncenelor, unde se divid în braţe subţiri ca nişte vectori şi continuă în părull mesă din raionul canyonlands.
    blugii rupţi în genunchi dezvăluie două bucăţi de piele zbârcită şi marginile unei rotule precedate de quadricepsul femural.
    degetele îi sunt la fel de lungi, de noduroase.
    pieptul scut rombic e ascuns cu succes de tricou. spatele lat.
    merge legănat, răsuflând pe fiecare pas. lângă el o femeie cu părul lates, desculţă, eşuată fregată în faţa unei mulţimi. pufăind ca un ferryboat.
    prăvălindu-se, alunecând ca pământul din provincia austriacă Styria după ploaie.
    toţi trei coboară dâmbul odată, slobozesc câteva urlete foarte scurte ca zgomotele unui balon care se sparge.
    unul şi o bombă gastrică. strâng câteva crengi, fac o grămăjoară condimentată cu câteva frunze şi îi dau foc.
    fumul se ridică la început ca un gât de okapi, mirosul se răspândeşte. apoi doi dintre ei pleacă iar unul rămâne să păzească focul.

Niciun comentariu: