frunzadinpalma.blogspot.com Web analytics

frunza din palmă: jocul de şah

2 mai 2013

jocul de şah

masa era aşezată lângă gardul care despărţea curtea şcolii de terenul de fotbal.
fluierături, înjurături, strigăte de durere, un "Goooool!" sau "imposiiiibil! baaară!" se auzeau din când în când. Cristian avea piesele albe, Marius cele negre. practicau şahul la acelaşi club, urmau să meargă la un concurs naţional luna viitoare. 10 copii s-au strâns în jurul lor puţin înainte de a începe jocul. Ion, Jean, Marian şi Liviu au pariat 50 de lei pe victoria lui Marius şi au mers în spatele lui, iar Vasile, Claudiu, Radu, Mihnea, Mihai şi Matei au mizat pe Cristian.

jocul a început, iar pe parcurs taberele s-au schimbat, în spatele lui Cristian rămânând doar Mihnea, dar şi el, dându-şi seama că va trebui mai mult ca sigur să plătească singur 50 de lei, a trecut în cealaltă tabără. cei care pariaseră pe Marius au protestat şi au cerut ca taberele să rămână ca la început, astfel că Vasile, Claudiu, Radu, Mihnea, Mihai şi Matei s-au obişnuit cu gândul că la final vor trebui să dea 50 de lei. Cristian a făcut, într-adevăr, nişte mutări neinspirate ce l-au adus aproape de a lua şah-mat.

şi-a mutat regina între pionii adversarului şi i-a fost luată. a numărat cu un pătrăţel în plus şi a dus nebunul cu o căsuţă sub regele lui Marius. i-a fost uşor să i-l ia. a rămas numai cu regele şi un pion pe tablă. Marius mai avea regina, regele, patru pioni, nebunii, o tură şi un cal.

o minge a aterizat pe masă de pe terenul de fotbal şi a răsturnat tabla tocmai când se pregătea să-i dea şah-mat.

Niciun comentariu: