frunzadinpalma.blogspot.com Web analytics

frunza din palmă: Domnul L.

25 iulie 2012

Domnul L.

    Într-un oarecare oraş X, cu câteva mii de locuitori, situat la 41 - 51° latitudine nordică, deci cu o climă temperată, cu influenţe maritime, pe o stradă oarecare dintr-un cartier oarecare, a murit domnul L.(îi vom spune aşa deoarece a dorit să-şi păstreze anonimatul). Domnul L. era o persoană dificilă. Murise subit, în nişte condiţii suspecte – urma să se facă autopsia.
    În oraşul X, de câteva luni, se întâmplau nişte lucruri bizare. O femeie de la marginea oraşului semnalase prezenţa unor fantome în locuinţa ei. Se făcuseră cercetări, unii spuneau că pe terenul pe care a fost construită casa ar fi fost în trecut un cimitir sau că în acel imobil fusese omorâtă cu cruzime o adolescentă, acum câţiva ani.
    Domnul L. murise la 45 de ani.Trupul mortului a fost spălat cu apă curată, a fost stropit cu aghiasma şi îmbrăcat în haine noi, a fost pus în sicriu cu privirea spre răsărit.
    Pe piept i s-a aşezat o icoană sfinţită, mâinile au fost încrucişate pe piept (dreapta peste stânga). Trupul a fost acoperit apoi cu o pânză albă iar la căpătâi i s-a aşezat sfeşnicul. Deasupra uşii de la intrarea în casă s-a aşezat o pânză neagră.
    La două săptămâni după înmormântare, s-a întâmplat ceva straniu. O femeie l-a văzut pe domnul L. dând târcoale casei. S-au făcut tot felul de slujbe religioase, familia a chemat clarvăzători, vraci, dar într-o zi, fiica cea mare l-a văzut de pe plajă pe tatăl ei, dându-se cu skate-board-ul pe suprafaţa mării.
   

Niciun comentariu: