frunzadinpalma.blogspot.com Web analytics

frunza din palmă: alergarea

10 ianuarie 2013

alergarea

te ciocneşti de un trecător. omiţi să-i ceri scuze. te loveşte cu o sacoşă în cap, îţi spune: "vezi pe unde mergi!". tu te afli deja la câţiva metri de el. te grăbeşti să ajungi la serviciu, ai pierdut autobuzul.

nepieptănat, faţa boţită de somn, gura amorţită, rotundă slinoasă ca un gândac de lapte, cămaşa ieşită din pantaloni.

acum eşti în faţa unui magazin mixt şi încerci să eviţi o dispută cu o doamnă, i-ai călcat pechinezul pe coadă şi ea te urmăreşte câinele scheaună, te îndepărtezi cu fiecare pas, oboseşte repede are un flux considerabil de celulită pe corp, mergi mai departe în timp ce ea gesticulează în capătul celălalt al străzii, dai peste un domn şi-i răstorni teancul de hârtii pe care-l avea în mână, apoi te împiedici de o bordură, cazi. te ridici.

traversezi strada. treci în viteză prin faţa unei maşini, şoferul claxonează, frânează brusc, înjură. nu îl priveşti, alergi, el coboară din maşină, te-ai îndepărtat destul de mult. eşti la o distanţă aşa mare, încât nu te mai poate distinge printre ceilalţi oameni.

un copil de vreo 7-8 ani care stă pe o bancă de pe marginea drumului, întinde piciorul, îţi pune piedică. apoi râde zgomotos. îşi dezbuzeşte dantura ca o legătură de chei.

îţi menţii cu greu echilibrul, strigi la copil, el râde şi mai zgomotos. alergi. o pasăre defechează de la înălţime în creştetul tău. iei o piatră de jos şi încerci să o nimereşti. piatra aterizează în parbrizul unei maşini. fugi cât poţi de repede.

ţi-ai dori acum să fii usain bolt, însă eşti tot baldovin schneider, un tip potrivit de înălţime, destul de bun atlet, dar nu străbaţi 100 m în 9.58 secunde.

nu vezi pe nimeni în spatele tău, încetineşti, îţi tragi suflul. mai ai 500 de m până la serviciu. măreşti din nou viteza.

îţi cad 5 lei din buzunar. priveşti înapoi, îi laşi acolo. îţi pare rău, nu mai ai timp. îţi cad cheile. îţi cade şi telefonul, din cauza izbiturii de asfalt, i-ai pierdut bateria, carcasa, ai spart display-ul. îl ridici, te hotărăşti să-l laşi acolo. îl arunci în iarbă şi pleci. ţi se descheie şiretul de la pantofi. îţi lipseşte un nasture de la vestă. îţi sare un pantof din picior. şi ochelarii. fesul. ceasul military swiss. ţi se descheie fermoarul la pantaloni. îţi cade cureaua. pantalonii. pui mâna pe cap. ţi-a căzut un smoc de păr. îl iei, strângi în pumn apoi îl arunci. încă un smoc. apoi o unghie. te sperii, nu ştii ce se întâmplă. îţi cade altă unghie. îţi cad una câte una. şi sprâncenele. îţi cad trei gene odată. şi dinţii. nasul. îl ţii în palmă, îl arunci. urechea stângă apoi cealaltă. degetul mic de la mâna dreaptă. cel de la mâna stângă. îţi cad trei degete odată.rămâi doar cu unul. cade şi el. după zece minute îţi cade palma stângă. la câteva minute şi cea dreaptă. antebraţul. umărul. capul dă semne că-ţi va cădea. îţi cade. nu mai ai mâini să-l iei. îl şutezi cu toată forţa peste gardul de alături.

Niciun comentariu: