frunzadinpalma.blogspot.com Web analytics

frunza din palmă: fuga lui Cristian după Liviu

17 aprilie 2013

fuga lui Cristian după Liviu

Cristian stătea pe bancă în faţa blocului, mânca un covrig. avea cămaşa descheiată în dreptul pieptului, purta ochelari de soare, pantaloni trei-sferturi roşii.

Marius şi Liviu au trecut pe lângă el. vorbeau tare, râdeau. Cristian a strigat:
"hei!", iar cei doi s-au oprit. s-au
uitat o clipă unul la altul, apoi la Cristian. unul din ei a zis:
"fugi!".

au început să alerge într-o fracţiune de secundă.

Cristian s-a ridicat şi i-a urmărit. a scăpat covrigul în timp ce trecea strada. ei s-au strecurat printre maşinile din parcare. au fugit în direcţii diferite.

Cristian a fost dezorientat. a luat-o tot înainte. Liviu a ţipat când a văzut că îl urmărea, a grăbit pasul. zadarnic 

a alergat după el printre blocuri. erau la o distanţă mică unul de altu, a fost aproape să-l ajungă în dreptul blocului A2.

Liviu a obosit, a vrut să intre într-o scară de bloc. s-a răzgândit în ultimul moment, a mărit paşii, a încercat să-şi regleze respiraţia. s-a împiedicat de o piatră, iar Cristian a profitat de ocazie şi a ţâşnit spre el.

era robust, avea o condiţie fizică bună, iar Liviu era gras, gâfâia la fiecare pas.

s-a apropiat la doi metri de el, a întins mâna şi a fost aproape să-l prindă de tricou. Liviu a schimbat direcţia brusc, ceea ce l-a derutat şi l-a făcut să piardă teren.

"stai, stai, că te prind eu! aşteaptă!" Liviu s-a strecurat printre două maşini, s-a oprit o clipă, s-a gândit ce să facă.

a văzut gardul din faţa lui. a alergat cât a putut de repede spre el. Cristian l-a prins de guler tocmai când era gata să sară.

Niciun comentariu: