frunzadinpalma.blogspot.com Web analytics

frunza din palmă: Musca

10 aprilie 2013

Musca

nu mai era niciun loc liber în sală, în afară de cele din primul rând unde trebuiau să vină Thein Sein şi familia lui.

spectacolul a început cu un sfert de oră întârziere, un domn gras a venit în faţa microfonului şi a anunţat publicul că Rita şi Sina, două cântăreţe celebre, vor intona imnul Birmaniei, apoi vor sosi pe scenă gimnastele din lotul naţional. cântecul a stârnit valuri de aplauze, numărul la sol a fost executat fără greşeală.

domnul gras a revenit în faţa microfonului şi a anunţat că urmează un număr surpriză. spectatorii au început să şuşotească, îşi dădeau cu părerea: "va fi un număr de gimnastică" "ba nu, vor cânta sau vor dansa!".

15 mongoli înalţi, cu braţe puternice au urcat scările şi s-au postat în linie în faţa publicului. au zâmbit, au făcut o plecăciune, erau foarte relaxaţi.


cinci dintre ei s-au aşezat în şir indian. al doilea a pus mâinile pe umerii primului, i-a sărit în spinare. al treilea a venit în faţa lor. cel de jos a îndoit genunchii şi a întins palmele la câţiva centimetri de corp. al treilea a i-a pus piciorul pe genunchiul drept, mâinile pe umeri, s-a ridicat, i-a păşit în palmă. publicul aplauda, preşedintele Thein Sein a zâmbit. al treilea a pus mâinile pe genunchii celui de-al doilea, i-a păşit în creştet primului. Thein Sein s-a ridicat şi a aplaudat. al doilea a întins palmele pe lângă corp, al treilea i-a pus piciorul în palma dreaptă. s-a ridicat, s-a întors la o sută optzeci de grade şi i s-a aşezat în spinare. publicul i-a încurajat prin scandări şi aplauze. al patrulea a înaintat la fel, din genunchi în genunchi, din palmă în palmă, din umăr în umăr. al optulea, când a păşit pe creştetul celui de-al şaselea, s-a întors la 45 de grade şi a făcut un semn de salut cu mâna spre public. Thein Sein s-a ridicat şi a făcut o plecăciune. "nu se poate, a spus, cât echilibru!" "e foarte greu să stea aşa, cum pot?" a întrebat soţia lui Sai Mauk Kham, la care acesta a răspuns: "sunt nişte gimnaşti adevăraţi! câtă forţă, cât exerciţiu!". al cincisprezecelea a dat cele mai multe emoţii publicului. nu s-a dezechilibrat nici măcar o dată, iar când a ajuns în spinarea celui de-al paisprezecelea, a zâmbit spre public. "nu se poate!", "e ceva nemaipomenit!", femeile acopereau ochii copiilor, "bravooooo!" "uraaaaaa!".

cel de jos stătea nemişcat, cu un zâmbet strâmb pe chip. "vă daţi seama ce greutate suportă" se auzea din public. privea indicatorul din spatele sălii pe care scria EXIT. avea fruntea încreţită. o muscă i s-a aşezat pe vârful nasului. a scuturat discret capul. musca nu a plecat. l-a mai scuturat o dată. musca a plecat după câteva secunde şi i-a intrat în ureche. a ieşit apoi a început să se rotească în jurul capului lui. i-a intrat în nară şi s-a dezechilibrat.

Niciun comentariu: