frunzadinpalma.blogspot.com Web analytics

frunza din palmă: Ivanishivili

4 aprilie 2013

Ivanishivili

filmul începuse de câteva minute, am deschis televizorul când gardianul Miheil şi-a terminat tura la închisoare şi a fost înlocuit de Nikolai. deţinutul georgian Ivanishvili din corpul A tocmai îşi pregătea evadarea. fusese arestat pentru trafic de droguri şi condamnat la opt ani de închisoare. a legat câteva cearşafuri unul de altul, a tăiat gratiile cu o pânză de fierăstrău. celula lui era la etajul trei. a fost văzut de gardieni imediat ce a ajuns jos.

au urmat câteva momente de publicitate. acţiunea a fost reluată după un sfert de oră. deţinutul era aşteptat în faţa închisorii de palestinianul Marten, fostul lui coleg de celulă în Rusia, unul din membrii grupării Hamas.

maşina a fost urmărită în trafic de către poliţişti. Marten a cotit pe o stradă lăturalnică, undeva la periferia oraşului Astana, unde Ivanishvili a coborât şi a fugit în Koli.

Marten a fost reţinut iar două maşini de poliţie l-au urmărit pe Ivanshivili. au aprins farurile, dar el se afla la o distanţă destul de mare, străzile erau prost luminate. s-au tras focuri de armă, când au fost aproape să-l nimerească, au urmat alte momente de publicitate.

Ivanishvili a fost rănit la un umăr, s-a auzit mai întâi o împuşcătură apoi un strigăt de durere. se vedea că oboseşte, distanţa dintre el şi poliţişti se micşora cu fiecare minut, cu toate că nici ei nu îndrăzneau să se apropie, neştiind dacă e înarmat sau nu.

au accelerat când s-au convins că nu e. distanţa dintre ei a devenit de 30 m, de 20, de 15.

a fulgerat şi un copac a luat foc. asta i-a derutat pe poliţişti, iar Ivanishvili a profitat, intrând într-o clădire. s-a luat curentul exact în momentul acela. am rămas înmărmurit, cu telecomanda în mână, privind televizorul închis.   

am pierdut finalul filmului. cineva umblă la yala uşii mele. gândesc că e doar o impresie, dar uşa se deschide după câteva secunde. intră un domn cu faţa roşie, gâfâind. sângerează la un umăr

Niciun comentariu: