frunzadinpalma.blogspot.com Web analytics

frunza din palmă: George şi Viorel

1 aprilie 2013

George şi Viorel

George l-a privit pe Viorel în ochi, a oftat speriat, s-a încruntat când a văzut că cel din faţa lui se apropie, s-a dat un pas în spate, a înjurat în şoaptă şi a strâns pumnii. era slab, mic de statură - un somalez,exoftalmic şi cu doi dinţi lipsă. Viorel era gras, înalt, avea braţe puternice - cele ale unui luptător de sumo, umerii laţi.

a pus mâna pe faţa lui George, şi-a înfipt degetele în obrajii lui, l-a ridicat deasupra capului şi l-a izbit de pământ, apoi a râs dispreţuitor. George s-a strecurat în genunchi printre picioarele lui, l-a lovit cu pumnul în spate, s-a ridicat şi a început să alerge.
 
Viorel a urlat aşa tare încât păsările de pe firul de înaltă tensiune din apropiere au zburat. a luat un bolovan şi l-a aruncat spre George. bolovanul nu şi-a atins ţinta, a trecut foarte aproape de geamul unei case, însă l-a derutat pe George, Viorel l-a apucat de ceafă şi l-a trântit la pământ. când s-a aplecat asupra lui, a primit un şut între picioare şi a început să sară pe călcâie.
 
George a avut timp destul să fugă, l-a arătat cu degetul şi a început să râdă când a ajuns la o distanţă considerabilă. 
 
Viorel s-a înroşit, şi-a schimonosit faţa, a scuipat spre George şi nervos că nu şi-a atins ţinta, a început să alerge. au alergat de-a lungul grădinii, iar când George a vrut să sară gardul, a primit o palmă în spate, a fost prins de urechi şi izbit cu spatele de pământ. s-a ferit în ultimul moment de o lovitură de pumn, s-a ridicat şi l-a izbit pe Viorel cu capul în coaste.

s-a urcat în picioare pe gardul de beton. i-a arătat limba lui Viorel de acolo, l-a înjurat şi s-a şters cu mâneca hainei la nas.

a privit o clipă în altă parte, fracţiune de secundă în care a fost lovit de Viorel cu pumnul în piept. a căzut dincolo de gard, nu s-a mai ridicat. Viorel s-a întors cu spatele, a plecat. George i-a sărit în spate după câteva secunde, i-a strâns grumazul, l-a muşcat de ceafă. Viorel s-a înroşit, a strigat:
"dă-mi drumu', dă-mi drumu'!".
a încercat să se scuture, dar zadarnic. după cinci minute a căzut în genunchi, abia mai respira:
"dă-mi drumu'!", "dă-mi drumu'!" a strigat.

Niciun comentariu: